søndag 11. juni 2017

Nr. 10: Gi alltid dobbel tips i Israel på restauranter og kaféer, de har gitt deg og meg verdens største og herligste gave – frelse i Jesus Kristus!

Nr. 10:
Gi alltid dobbel tips i Israel på restauranter og kaféer, de har gitt deg og meg verdens største og herligste gave – frelse i Jesus Kristus!

Den nye Ramon International Airport ligger i Timna-dalen i Negev-ørkenen, omkring tre mil nord for Eilat. Dette blir en av de vakreste og mest moderne flyplassene i Midtøsten. 
Den er oppkalt etter Ilan Ramon, som var Israels første astronaut og som døde i 2003 i den amerikanske romfergen Columbia.

Bilde fra Dødehavet som ikke ligger så langt der i fra.
Skal du til Dødehavet ligger den nye flyplassen ideelt til.

Foto: Jan Kåre Christensen, del bilde fritt!

Joh. e. 4. 22 I tilbeder det I ikke kjenner, vi tilbeder det vi kjenner; for frelsen kommer fra jødene.

Ap.gj. 4. 12 Og det er ikke frelse i nogen annen; for det er heller ikke noget annet navn under himmelen, gitt blandt mennesker, ved hvilket vi skal bli frelst.

Nå nærmer det seg ferietid, og mange skal ut å reise. En god del reiser til Israel, også om sommeren. Selv om det er vel påske og løvhyttefesten også en god del kristne reiser for å besøke Israel?

Mange reiser også til Israel andre tider om året, slik at Israel får besøkende hele året igjennom. Dette er veldig godt for Israel, og det er en vinn vinn situasjon for alle da Israel også er et Sydens land med et godt klima hele året igjennom.
Dette gjelder ikke minst for oss her i Norge.
                                                                                                      
Gi alltid dobbel tips i Israel på restauranter og kaféer, de har gitt deg og meg verdens største og herligste gave – frelse i Jesus Kristus!

Matt. 5. 38 I har hørt at det er sagt: Øie for øie, og tann for tann! 39 Men jeg sier eder at I ikke skal sette eder imot den som er ond mot eder; men om nogen slår dig på ditt høire kinn, da vend også det andre til ham, 40 og om nogen vil føre sak mot dig og ta din kjortel, da la ham også få kappen, 41 og om nogen tvinger dig til å gå en mil, da gå to med ham. 42 Gi den som ber dig, og vend dig ikke bort fra den som vil låne av dig. 43 I har hørt at det er sagt: Du skal elske din næste og hate din fiende. 44 Men jeg sier eder: Elsk eders fiender, velsign dem som forbanner eder, gjør vel imot dem som hater eder, og bed for dem som forfølger eder, 45 forat I kan bli eders himmelske Faders barn; for han lar sin sol gå op over onde og gode, og lar det regne over rettferdige og urettferdige.

10 prosent tips er normalsatsen i Israel å gi i tips. Dette er en del av servitørene lønn, selv om man betaler med kredittkort forventes det at en legger igjen tips i Israel!

Vi som troende bør skru dette opp, til det dobbelte. Til 20 % da det er Jødene som har gitt oss frelseren – Jesus Kristus!

Uten hva det Israelitiske folket har bragt frem, hadde denne verden vært kjempefattig!

Jesus sier vi skal alltid gjøre det lille ekstra, hør selv hva han underviste:
«vil føre sak mot dig og ta din kjortel, da la ham også få kappen, og om nogen tvinger dig til å gå en mil, da gå to med ham. Gi den som ber dig, og vend dig ikke bort fra den som vil låne av dig.»

Legg merke til hvor raus Jesus er. Du skal ikke bare gå en mil, men to.
Gi, og forvent ikke å få noe tilbake av vedkommende, men Gud vil velsigne deg rikelig tilbake!

Sluttkommentar:
Israel er et land i rivende utvikling, men det er mennesker som er kommet fra hele verden til dette landet. Som stort sett er jøder, men også andre. Det å «starte» på nytt, i et land som ikke tilbyr de sosiale godene som er i Norge. Da bør vi tenke annerledes, at vi investerer også når vi legger igjen penger. 


Vi kan når vi gir 20 % i tips si at vi gjør det i takknemmelighet overfor Jødene som gav oss Jesus. 
De har også gitt oss Guds ord, de har gitt oss loven og de ti bud og mue annet. Det er mange, mange grunner for å støtte Israel og israelittene, og de trenger vår støtte.

De trenger vår støtte økenomisk.
De trenger vår støtte for å se at andre står med de.
De trenger vår støtte da så mange ikke vil støtte dem, inklusiv arbeiderpartiet i Norge som i sammen med LO er direkte jødefiendtlige!

Det finnes og er så mange grunner også til å reise til Israel.
Det er bibelens land, her ble Guds ord ikke bare skrevet, men det var i dette landet fremfor noe annet land at bibelen ble til.
Det er et Syndens land med et herlig og godt klima, fylt på høyde med andre land i Syden.

I Midt-Østen er det det eneste velfungerende demokrati, de trenger vår støtte, support, bønner og at vi reiser på ferie der for lengre og kortere opphold!

Når vi gir 20 % i tips, si at vi gjør det i takknemmelighet overfor Jødene som gav oss Jesus. Dette er et godt «evangelisering middel», bare prøv, det fungerer!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar