mandag 17. oktober 2016

Nr. 4: Ny flyplass i Israel!

Nr. 4:
Ny flyplass i Israel!ÅPNES I APRIL 2017: Ramon International Airport ligger i Negev-ørkenen tre mil nord for Eilat, og skal etter planen åpnes i april neste år.

Moderne flyplass i Negev-ørkenen


ISRAEL 

Israel åpner snart en ny storflyplass like ved ferieparadiset Eilat. Men norske reiseoperatører har ikke oppdaget muligheten.Den nye flyplassen i Sør-Israel vil offisielt bli åpnet i april neste år og skal erstatte Eilat flyplass, som ligger i sentrum av byen.
Eilat ligger på det sørligste punktet i Israel, ved Rødehavet, og er landets fremste turistmagnet. Dette er et eldorado ikke minst for dykkere, og veien er ikke lang til klippebyen Petra i Jordan. Det er også god bussforbindelse til Dødehavet og Jerusalem. Derfor regner Israel med at den nye flyplassen vil gi en kraftig økning i turiststrømmen til området.

Her er arkitektenes videopresentasjon av flyplassen:Tre mil fra Eilat

Den nye Ramon International Airport ligger i Timna-dalen i Negev-ørkenen, omkring tre mil nord for Eilat. Dette blir en av de vakreste og mest moderne flyplassene i Midtøsten. Den er oppkalt etter Ilan Ramon, som var Israels første astronaut og som døde i 2003 i den amerikanske romfergen Columbia.
De totale kostnadene for flyplassen er anslått til rundt 436 millioner dollar (3,5 milliarder norske kroner). Rullebanen er 3,5 kilometer lang, slik at den kan ta imot store fly.
Ramon-flyplassen vil til å begynne med håndtere to millioner passasjerer i året, men kapasiteten dobles allerede i 2018.
Lufthavnen vil bli brukt i all innenrikstrafikk til og fra Eilat samt av det økende antallet europeiske lavprisselskaper.

Norwegian

Det norske flyselskapet Norwegian flyr i dag til Israel. De har direkteruter fra København til Tel Aviv to ganger i uken.
– Har Norwegian noen planer for å gjøre den nye flyplassen til en av sine destinasjoner?
– Det er ingen konkrete planer nå om å utvide tilbudet vi har til Israel akkurat med flere direkteruter, ut over det vi har til Tel Aviv. Men vi utelukker ikke at det kan bli aktuelt i framtida, svarer kommunikasjonssjef Lasse Sandaker-Nielsen til Dagen.

EILAT: Det er ikke lang vei til hotellene i Eilat ved Rødehavet fra den nye flyplassen.

Ryanair

Et annet lavprisselskap som har ruter til Israel fra flere europeiske byer, er Ryanair. De flyr blant annet til Ovda Airport, som er den andre internasjonale flyplassen i Israel. Den ligger 60 kilometer nord for Eilat.
Ryanair har meldt at de vil opprette ruter til den nye flyplassen, men det er ikke kjent om selskapet planlegger å fly direkte til Israel fra norske byer.

Apollo

Blant de store reiseoperatørene i Norge er det smått med tanker om å lande på Ramon International Airport.
– Vi har dessverre ingen planer om å starte charterturer til Eilat for øyeblikket. Men målet er alltid å imøtekomme kundenes etterspørsel. Hvis folk ønsker seg turer til Eilat igjen, vil det selvfølgelig være aktuelt for oss, sier kommunikasjonsansvarlig Beatriz Rivera i Apollo.
Hun viser til at tilbud og etterspørsel hører tett sammen.
– Vi ser jo at reisetrendene stadig endrer seg, så man skal ikke se bort fra at også Eilat og andre spennende reisemål kommer tilbake, sier hun.

Ving

Kommunikasjonsrådgiver Sophie Frisholm Damsund i Ving sier at selv om den nye flyplassen i Sør-Israel ser lekker ut, er det ikke aktuelt å starte charterfly til Eilat når den åpner.
– Israel er absolutt et spennende reisemål, så det er ikke umulig at vi i hvert fall setter opp rutefly-pakker på et senere tidspunkt. Da kan vi være mer fleksible, da vi samarbeider med aktører som SAS og Norwegian, sier Frisholm Damsund.

Star Tour

Tema ReiserStar Tours datterselskap, tilbyr enkelte reiser til Israel.
– Vi tilbyr en ny reise til Israel våren 2017, og den går til Tel Aviv. Per i dag er det ingen planer for Eilat. Men det kan absolutt endres i fremtiden, sier David Karlsson i Tema Reiser.

Si-Reiser

Daglig leder Aud Kindervåg Halsne i Si-Reiser er spent på hvilke internasjonale ruter som legges til den nye flyplassen utenfor Eilat.
– Vi vil vurdere om det kan være aktuelt for oss å bruke den, eventuelt å sende et av våre direktefly om vinteren til Eilat, sier Kindervåg Halsne.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar